Paardenhaar sieraden

Paardenhaar sieraden

Als je een armband met paardenhaar van jouw huidige paard wilt laten maken dan kun je het beste een pluk aan de achterzijde (in het midden) van de staart wegknippen, hier valt het minder op.

Je vraagt je misschien af waarom de haren uit de staart? Deze zijn dikker en sterker. 

Wil je graag een sieraad van jouw overleden paard maar heb je alleen nog haren van de manen?  Stuur dan even een bericht via het contactformulier.

Hoeveel haar heb je nodig?

De hoeveelheid is afhankelijk van het sieraad wat je kiest. Voor armbandjes van alleen paardenhaar heb je voor de lengte de omtrek van je pols + 10cm nodig en voor de dikte van de pluk is ongeveer pink dik voldoende.

Voor een leren armband is een lange dunne pluk of een pluk die een lengte heeft van in ieder geval 20cm en is de dikte van een pink voldoende. 

Welke modellen zijn er?

  • Armband paardenhaar standaard: een armband van gevlochten paardenhaar. (Ook mogelijk met echt zilveren sluiting).
  • Armband paardenhaar leer (standaard), kurk of PU 10mm of 20mm breed: een armband van voorgekleurd leer, kurk of PU met haar van uw paard erin verwerkt en tape aan de achterzijde.
  • Armband paardenhaar leer luxe: een armband gemaakt van naturel leder en gekleurd naar wens, ook aan de achterzijde afgewerkt met leer.
  • Armband paardenhaar leer luxe plus: een armband gemaakt van naturel leder, bewerkt, gestempeld en gekleurd naar wens, aan de achterzijde afgewerkt met leer.

Heb je nog haar van jouw overleden paard, maar is het niet veel? Dit is geen probleem voor een herinneringssieraad met hars zoals bijvoorbeeld oorbellen, een sleutelhanger, een kettinghanger, schuifkraal (voor aan een armband) of een click.

Deze worden gemaakt met hars, zodat het haar beschermd blijft. Deze optie is ook mogelijk voor haar en/of as van honden, katten of andere dieren.

Kijk voor meer informatie bij herinneringssieraden.

Paardenhaar (haar van andere dieren/mensen) of as wat overblijft krijg je altijd samen met je sieraad weer terug!

Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op, dit kan onder andere via het contactformulier, klik hier