Sieraden paardenhaar

Als u een armband met paardenhaar van uw huidige paard wilt laten maken dan kunt u het beste een pluk aan de achterzijde (in het midden) van de staart wegknippen, hier valt het minder op. U vraagt zich misschien af waarom haren uit de staart? Deze zijn dikker en sterker. Ook is het van belang zoveel mogelijk de haren in gelijke lengte te knippen.

Wilt u wel graag een sieraad van uw overleden paard maar heeft u alleen nog haren van de manen?  Stuur dan even een bericht via het contactformulier.

Hoeveel haar heeft u nodig? De omtrek van u pols + 10cm. De dikte van de pluk hangt af van uw eigen wens (tot een maximum van 2 cm). Dit geldt niet voor een leren armband, hiervoor is minder haar nodig.

Armband standaard: armband van gevlochten paardenhaar.

Armband plus: een armband van paardenhaar gevlochten met versiering.

Armband leer smal: een smalle leren armband met haar van uw paard erin verwerkt.

Armband leer breed: een brede leren armband met haar van uw paard erin verwerkt.

Armband leer luxe: een armband gemaakt van naturel leder, bewerkt en gekleurd naar wens, ook aan de achterzijde afgewerkt met leer.

Heeft u nog haar van uw overleden paard, maar is het niet veel? Dit is voor een herinneringssieraad met hars zoals bijvoorbeeld oorbellen, een sleutelhanger, een kettinghanger, schuifkraal of een click geen probleem. Deze worden gemaakt met hars, zodat het haar beschermd blijft. Uiteraard is deze optie ook mogelijk voor haar en/of as van honden, katten of andere dieren. Kijk voor meer informatie bij herinneringssieraden.

De prijs van een herinneringssieraad is afhankelijk van het materiaal en uw wens. Op de prijslijst vind u een aantal prijzen ook van echt zilveren sieraden. Staat het artikel wat u graag wilt er niet bij dan kunt u vrijblijvend contact opnemen voor een prijsopgave.

Paardenhaar (haar van andere dieren/mensen) of as wat overblijft krijgt u altijd weer terug!

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u het contact formulier invullen, klik hier